MÖLLER’S 

COD LIVER OIL

PENTRU O DEZVOLTARE COMPLETĂ,

FIECARE PICĂTURĂ CONTEAZĂ!

Istoria uleiului de ficat de cod (Cod Liver Oil) începe cu mii de ani în urmă, fiind considerat un adevărat dar al naturii de către locuitorii zonelor arctice și sub-arctice. Dovezi găsite în nordul Norvegiei în perioada 230-895 (d.Hr.) atestă faptul că uleiul de ficat de cod era folosit atât pentru consum cât și pentru schimburi comerciale

Farmacistul Peter Möller a observat că locuitorii de pe coasta de vest a Norvegiei se îmbolnăveau foarte rar datorită consumului frecvent de ulei de ficat de cod. Pornind de la această bază, s-a dedicat cercetării și identificării metodelor de a produce ulei de ficat de cod cu gust mai bun, de o puritate mai mare și la un preț accesibil. Astfel, a dezvoltat și patentat metoda utilizării aburului de a extrage uleiul din ficatul de cod proaspăt, păstrând substanțele nutritive. Acesta este începutul companiei sale, fondată în anul 1854 la Lofoten, pe coasta arctică norvegiană, unde găsim cele mai pure ape reci și materie primă de cea mai bună calitate.

La început, Möller’s Cod Liver Oil era utilizat ca o sursă excelentă de vitamine A și D, toate beneficiile fiind asociate cu ele. Însă Peter Möller credea că beneficii mult mai mari sunt determintate de acizii grași și alte ingrediente știute și neștiute din uleiul de ficat de cod. Viziunea lui de a îmbunătăți semnificativ sănătatea obținând produse pe bază de Omega-3 de cea mai înaltă calitate ghidează și astăzi activitatea companiei.

Uleiul de ficat de cod Möller’s este recomandat datorită continuțului de acizi grași esențiali naturali Omega-3, în special DHA si EPA – în concentrație eficientă, necesară pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului. Uleiul de ficat de cod mai conține de asemenea și vitaminele D, A și E cu rol important în creșterea și dezvoltarea sistemului osos, îmbunatățirea capacității de apărare antiinfecțioasă, ameliorarea acuității vizuale etc.

Follow me!